pridobitev certifikatov IFS LOGISTICS & IFS BROKER • Digit d.o.o.
17980
post-template-default,single,single-post,postid-17980,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

pridobitev certifikatov IFS LOGISTICS & IFS BROKER

pridobitev certifikatov IFS LOGISTICS & IFS BROKER

Zavezanost h kakovosti je eno izmed naših osnovnih načel poslovanja. Stremimo tako h kakovosti izdelkov, ki jih dnevno distribuiramo našim kupcem, kot tudi h kakovosti opravljenih storitev. Svojo zavezo smo potrdili z implementacijo dveh standardov IFS – v letu 2021 smo prvič vpeljali IFS Logistics 2.2, v letošnjem letu pa smo poleg IFS Logistics 2.3 vpeljali še IFS Broker 3.1.

IFS (International Featured Standards) so standardi, ki zajemajo procese vzdolž dobavne verige. IFS standarde je razvilo združenje nemških, francoskih in italijanskih veletrgovcev v sodelovanju z drugimi trgovskimi združenji in vodilnimi svetovnimi deležniki v živilski industriji. IFS obsega osem različnih živilskih in neživilskih standardov, ki zajemajo procese vzdolž dobavne verige. Vendar pa IFS ne določa, kako morajo ti procesi izgledati, temveč le podaja njihovo oceno na podlagi tveganja. Proizvajalci in trgovci na drobno po vsem svetu zdaj uporabljajo različne standarde za izpolnjevanje novih zahtev glede kakovosti, preglednosti in učinkovitosti, ki izhajajo iz globalizacije.

IFS Logistics je standard za podjetja, katerih dejavnosti so logistično usmerjene (za živilske in neživilske izdelke), kot so transport, skladiščenje, razkladanje/nakladanje itd. V Sloveniji je bilo v letu 2021 le 9 podjetij certificiranih po standardu IFS Logistics (obe verziji 2.2 in 2.3).

IFS Broker je standard za podjetja, ki delujejo v dobavni verigi živil kot posredniki, agenti, zastopniki oz. uvozniki in ne prihajajo fizično v stik z živili za katera so prevzeli odgovornost. V Sloveniji sta bili v letu 2021 le 2 podjetji certificirani po standardu IFS Broker (3.0).

IFS LogisticsIFS Broker

S klikom na izbrani logo si lahko dostopate do naših certifikatov.

Viri:

  • https://www.ifs-certification.com/index.php/en/
  • https://reporting.ifs-certification.com/history-overview/overview