Ponosni prejemniki Certifikata bonitetne odličnosti AAA • Digit d.o.o.
17097
post-template-default,single,single-post,postid-17097,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Ponosni prejemniki Certifikata bonitetne odličnosti AAA

Ponosni prejemniki Certifikata bonitetne odličnosti AAA

Zaupanje in verodostojnost sta danes redki lastnosti. Glede na preplet različnih dejavnikov, ki vplivajo na okolje, je danes težko najti zaupanja vreden poslovni subjekt. V letu 2017 smo postali ponosni imetnik certifikata bonitetne odličnosti AAA in tako spadamo v enega izmed redkih poslovnih subjektov, ki se lahko pohvali s takšno oceno. Za naše podjetje DIGIT d.o.o. in zaposlene predstavlja certifikat odličnosti še dodatno potrditev in hkrati motivacijo, da nadaljujemo po poti, ki smo si jo začrtali. Še naprej se bomo trudili, da strankam ponudimo najboljše izdelke in storitve.

 

Digit d.o.o.

Zvesti partner, zagotovljena kakovost!

logobanner_bonitetna_ocena (2)

 

Kaj je bonitetna ocena odličnosti?

Bonitetna ocena odličnosti predstavlja bonitetno vrednost posameznika, poslovnih subjektov ali celo držav. V našem primeru govorimo o poslovnih subjektih. Je ocena, kako bonitetne hiše na osnovi in prepletu različnih kriterijev ocenjujejo boniteto subjekta skozi daljše preteklo in sedanje obdobje.

Med drugim so sestavni del ocene tudi ocene plačilne sposobnosti ter navad poslovanja poslovnih subjektov, kreditna sposobnost, zadolženost, dobičkonosnost in razni drugi kriteriji tveganosti poslovanja s podjetjem.

Najvišja ocena poslovnega subjekta, ki izkazuje bonitetno odličnost, predstavlja tako najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje za vse vključujoče poslovne partnerje: dobavitelje, kupce, zavarovalnice, banke in druge poslovne partnerje.

Glede na zaporedna leta doseganja najvišjega bonitetnega razreda lahko poslovni subjekti prejmejo certifikat bonitetne odličnosti:

AAA – izpolnjujejo kriterije certifikata bonitetne odličnosti v zadnjih treh poslovnih letih,
AA – izpolnjujejo kriterije certifikata bonitetne odličnosti v zadnjih dveh poslovnih letih,
A – izpolnjujejo kriterije certifikata bonitetne odličnosti v zadnjem poslovnem letu.

Posodabljanje podatkov določanja bonitetne odličnosti je dnevnega značaja, kar je toliko bolj pomembno in verodostojno, saj se na dnevni ravni preverja poslovanje in vplivi ključnih dejavnikov na uspešnost poslovanja, likvidnost ter politiko poslovanja poslovnega subjekta. Tako so prejemniki certifikata bonitetne odličnosti AA uspeli na dnevni ravni uspešno izkazovati svojo odličnost poslovanja in sicer 365 dni v letu, dve leti zapored.

PREDSTAVITEV OCENE BONITETNE ODLIČNOSTI IN METODOLOGIJA

Metodologija bonitetne ocene odličnosti razvršča poslovne subjekte na podlagi kriterijev uspešnosti in likvidnosti v bonitetne razrede. Certifikat bonitetne odličnosti lahko prejmejo le poslovni subjekti, ki so uvrščeni v najvišji bonitetni razred, kar pomeni, da so prejemniki certifikata najbolj likvidni in najuspešnejši poslovni subjekti. Glede na zaporedna leta doseganja najvišjega bonitetnega razreda lahko poslovni subjekti prejmejo certifikat bonitetne odličnosti:

AAA – izpolnjujejo kriterije certifikata bonitetne odličnosti v zadnjih treh poslovnih letih,
AA – izpolnjujejo kriterije certifikata bonitetne odličnosti v zadnjih dveh poslovnih letih,
A – izpolnjujejo kriterije certifikata bonitetne odličnosti v poslovnem letu.

Poslovni subjekti, ki dosegajo bonitetno odličnost in kriterije certifikata bonitetne odličnosti, se uvrščajo v sam vrh populacije v Sloveniji, in sicer v zgornjih 5 % najbolj uspešnih ter kredibilnih in zanesljivih subjektov za upnike. Metodologija določanja ocene bonitetne odličnosti temelji na podatkih, ki jih na dnevni ravni zbira ter posodablja podjetje Bisnode d.o.o., in sicer na več kot 300 različnih podatkih, kazalnikih in kriterijih. Osnovno izhodišče izračuna bonitetne odličnosti so vsi javno dostopni uradni podatki (vir: AJPES, DURS, okrožna in okrajna sodišča).

Ocena bonitetne odličnosti je preplet sledečih najpomembnejših kriterijev poslovnega subjekta:

– uspešnosti poslovanja in njene stabilnosti,
– likvidnosti poslovanja, plačilne sposobnosti in njune stabilnosti,
– 5 let prisotnosti pravnega subjekta na trgu,
– 24.000 EUR ali več letnih prihodkov v zadnjih treh poslovnih letih,
– 8.000 EUR ali višji znesek sredstev v zadnjih treh poslovnih letih,
– 8.000 EUR ali višji znesek kapitala v zadnjih treh poslovnih letih,
– strukture financiranja,
– politike in odnosa podjetja do financiranja in poslovnih partnerjev.

Osrednji kazalci pri določanju bonitetne ocene so sledeči: čista donosnost sredstev, koeficient obračanja sredstev, zadolženost, plačilna sposobnost, kreditna izpostavljenost in servisiranje dolga. Obdobje ocenjevanja za oceno bonitetne odličnosti je vedno celotno poslovno leto. Predmet ocenjevanja so vsi profitni poslovni subjekti razen zavarovalnic in bank.